featured image

Over Bureau Boits

Bureau Boits adviseert op strategisch niveau over communicatie en vertaalt dit naar ontwerpconcepten voor drukwerk en digitale media. Onze kracht ligt in het ontwikkelen, vormgeven en uitdragen van de identiteit van een organisatie, merk, product of dienst.

Ontwerpen gaat om het visualiseren van identiteit en het verbeelden van de juiste belevingswereld. We creëren een passende vormgeving, waarbij esthetiek, materiaal en functie even belangrijk zijn. Daarbij zijn leesbaarheid en een heldere overdracht van de boodschap van het ontwerp voor ons leidend.

Voor elke opdracht stellen we een creatief team samen met één art director op kop. Hierbij schakelen we professionals in uit ons netwerk van webbouwers, drukkers, copywriters, journalisten, fotografen en illustratoren.

Ons doel is altijd: helder en op een zinvolle manier communiceren. Niet alleen in en met ons werk, maar ook in samenwerking met opdrachtgevers. We werken direct, met korte lijnen en het liefst vanaf het prille begin samen. Helder en zinvol communiceren betekent ook af en toe een kritische noot kraken; bijvoorbeeld over nut en noodzaak van een opdracht of het gekozen medium.

Voor we beginnen stellen we een plan van aanpak op met prijsindicatie. Na goedkeuring start het creatieve proces. Dit begint met de schetsfase en leidt in verschillende stappen tot een definitief ontwerp. Dit vertalen we vervolgens naar concrete communicatiemiddelen zoals een huisstijl, beeldmerk, website, brochure of magazine.

Voor profit en non-profit organisaties en (semi)overheid maken we al jarenlang brochures, jaarverslagen, beleidsstukken, websites, digitale nieuwsbrieven, folders, flyers, uitnodigingen, logo’s en campagnes. Bureau Boits werkt onder meer voor gemeente Amsterdam, gemeente Purmerend, Provincie Noord-Brabant, DESTIL groothandel voor bouw & industrie, Bewonersplatform BUURbook, Manpower, VNG, KING, Boskalis, BAM, Sunshower, de Onderwijsraad, Mizuno, E-Storage, European String Teachers Association Nederland, Zorginstelling Ipse de Bruggen, Printerette, ROM3d e.d.
Bureau Boits is gevestigd in Rotterdam.